Oldalak

Naptár

június 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

Címkefelhő

cukkini (2) decupage (2) divat (1) DIY (3) ékszer (1) főzés (3) karkötő (2) kezdet (1) külföld (1) Róma (1) stílus (1) szalvéta (1) utazás (1) virág (1) zöldség (3)

Kreatív oldalak, blogok, amiket szeretek

Vacsi

2012.06.28. 16:02 | Keety | Szólj hozzá!

Először is egy általam a közeljövőben nem túl gyakran használt témával kezdenék, ami nem más, mint a főzés. És pont a gyakoriatlanságából adódóan szívesen fogadok gyors, fincsi, zöldséges recepteket, mert azokban még nem bővelkedek, viszont amim van, azt pedig itt szívesen megosztom! :)

Étkezési szokások területén nem vagyok válogatós, viszont az elkészítésnél már annál inkább.

Úgy gondolom, hogy XXI. század révén már nem a konyhában kell töltenünk életünk felét, hanem inkább ennek hozományait kihasználva fordítsuk az időt olyan dolgokra, amik mi vagyunk, és nem azokra áldozva nagy részét, amit kötelességünknek érzünk. A sokszor sokfelől hallgatott "mitől leszel jó háziasszony, feleség, anya" stb. nálam "sajnos" süket fülekre talált, mert bármire szívesen áldozok az időmből...kivéve a fővésvárás, ételkevergetés, sülésnézés stb.

Az előbbiekből adódóan szerencsére nem kerül kétszer annyi időbe kétszer annyit főzni, sütni, és ezzel növelni az otthon készített finom zöldséges falatok fogyasztásának napszámát. Így történt ez az elmúlt napokban is, mikor annyi szamószatöltelék maradt meg, hogy egy újabb vacsi és ebéd is kijött belőle.

1.JPG

Mivel már nem volt kedvem tésztát gyúrogatni, gyurmázgatni, és várni lassú tűzön félórás pirulást, ezért kipróbáltam a napokban beszerzett "ilyet még nem ettem, milyen íze lehet, ezt meg kell kóstolni" kuszkuszt.

2.JPG

5 perces elkészülés idő, plusz ugyanennyi vízfelfőzés, szóval tényleg gyors vacsi. Elég különleges ez a valami, amit mihelyst beleteszel a vízbe, úgy megszívja magát mint egy szivacs, a másfélszer annyi víznek hűlt helye, csak ámulok és bámulok, hogy mi lesz ebből az összetapadt morzsalékból:

3.JPG

És ha már van, akkor nincs is más hátra csak annyi, hogy előre, és mindent bele.

4.JPG

És a végeredmény egy nem is tudom mihez hasonlító, valami rizs és tészta közti különleges ízű egytálétel, egy kis arab alap, egy kis indiai ízvilág, a kurkumától sárgára színezett zöldséges kuszkuszhalom :)

5.JPG

Igen, ahogy a képen is látszik, kis gombócokban marad a kuszkusz (persze attól függően, hogy mennyire törjük össze), úgyhogy akár köretként, akármilyen formákba halmozva is tálalható. A rizsnél kicsit ragacsosabb állagú, de az ízén ez egyáltalán nem érzik.

Ez még a vártnál is gyorsabban elkészülő zöldséges étek, melynél szerencsére több időt vett igénybe a fényképezés, mint az elkészítés :)

A bejegyzés trackback címe:

https://keety.blog.hu/api/trackback/id/tr224616188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Címkék: főzés zöldség
süti beállítások módosítása